Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkurs w AutoIT czy ktoś miałby ochotę porywalizować?

Konkurs w AutoIT  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybierz temat przewodni na konkurs

• Edytor gry 2D czyli program tworz?cy gr? wg wytycznych
      1
    • Bot do gry przegl?darkowej
      5
    • Program kontroli komputera (nie myli? z kontrolowaniem)
      0
    • Najlepsza animacja real time
      2
  2. 2. Czas jakiego b?dziemy potrzebowa?:

• 3 dni
      2
    • 7 dni
      3
    • 14 dni
      1
    • Do ko?ca miesi?ca
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

co powiecie na konkurs w autoit , w naszym dziale?

Wiem, ten dział nie cieszy się niestety popularnością jednak dla rozwinięcia umiejętności można by razem powalczyć o coś co Wy na to?

Przede wszystkim chcę aby chętni wpisywali się pod spodem wyrażając dodatkowo swoją opinię na ten temat :)

Pozdrawiam ;)

Chętni:

-Arkeus

-MrDeska

-KingSP1MPC

-wojtek333314

-Sopelek997

Weteran
Opublikowano

Jestem chętny, dział tego potrzebuje.

Brakuje moderatora, który od czasu do czasu robiłby takie małe konkursiki :)

Jak najbardziej zgadzam się z Tobą Wojtek.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jak będzie kto miał organizować to spoko, jestem jak najbardziej za, pytajcie się 4ggr. Ja nie będę startował, więc się nie martwcie ;D. Mało czasu. Ale mogę być w jury i oceniać wasze zacne prace.

Ostatnio widuję dużo nowych i aktywnych osób w dziale, więc może będzie większa frekwencja niż dawniej ^^

@edit. Może jakaś tematyka związana z algorytmami/operacjami na bitmapach/najciekawszymi demkami? ;p

Weteran
Opublikowano

Może coś prostszego jednak do konkursu? :D

Nie wiem, najciekawsze wykorzystanie jakiejś funkcji na przykład.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

zrobienie demka nie jest aż tak całkiem trudne, liczy się wyobraźnia i dobre przemyślenie kodu, temat byłby w sam raz. W dodatku temat jest ciekawy i przyjemny.

chodzi mi o coś tego pokroju.

http://www.mpcforum....yczne-gdi-plus/

może nie koniecznie tak zaawansowane

moja myśl tego konkursu jest taka, aby zrobić coś co będzie zadziwiać ;d

Opublikowano

Sopel z 4grr już rozmawiałem :)

Wyraża chęci ale wiadomo co jest problemem: frekwencja ;)

Sopel wolałbym żebyś pisał z nami :P Kiedyś Cię muszę pokonać :P

@Kings nie będzie czegoś takiego zeby napisać dowolny projekt ;) Tematyka się znajdzie na pewno ;)

Mimo,że AutoIT nie nadaje się do gier ja nadal byłbym za tym aby własnie to gra padła jako temat, np. napisać coś jak w starych NESach ;)

+ A teraz: mamy cztery osoby, jeszcze dwie i co Wy na to aby w grupach po 3 osoby pisać wspólne projekty o określonej godzinie przez określony czas? :)

Nie 4grr nie próbuje niczego promować :P

Opublikowano
Sopel wolałbym żebyś pisał z nami :P Kiedyś Cię muszę pokonać :P

W takim razie spoko, jakiś czas znajdę, będzie rywalizacja ;P.

+ A teraz: mamy cztery osoby, jeszcze dwie i co Wy na to aby w grupach po 3 osoby pisać wspólne projekty o określonej godzinie przez określony czas? :)

Ja osobiście wolę pisać sam i wątpię, aby inni woleli inaczej ;p

Opublikowano

Eh może coś innego dla odmiany bo ciągle te gry z tego co widziałem po grach z konkursu wykonanych przez Sopla?

Ja też wole pisać samemu i mieć z tego satysfakcje.

Opublikowano

Gry? Było już pełno takich konkursów zresztą trzeba będzie korzystać z jakiejś innej biblioteki,proponuje coś co można na standardowych UDF-ach.

Jakiś programik tylko jaki,Wojtek wymyśł coś.

EDIT

Może edytor HTML?

Opublikowano

Proszę bardzo , wybierzcie co najbardziej pasuje i jak nic nie pasuje to rzucamy propozycjami dalej :

1. Program do przesyłania plików przez:

-TCP (wymagany np. hamachi by byc w jednej sieci)

-inny portal (wrzucanie pliku w tle na inny serwis i wyswietlenie linku)

2. Program do kontroli komputera. Czyli włączane procesy, dzienniki plików,rejestr podejrzanych stron ze wsparciem dla najpopularniejszych przeglądarek (Opera, Firefox, Chrome, IE :D ),blokowanie ich, czasowe ograniczenie komputera i co się jeszcze da wsadzić tylko bez keyloggerów ... ma być do kontroli a nie kontrolowania ;)

3. Zarządzanie kontem bankowym z poziomu programu (ale mysle ze to raczej kiepski pomysl bo trzeba mieć to konto :P )

4. Program do tworzenia projektów układów scalonych (bramki logiczne + tryb sprawdzenia działania wystarczą), jednak dla kogoś kto sie nie interesował czymś takim może być problem ...

5. Edytor tworzenia gier 2D

6. Program do sterowania komputera przez mail ,ale chyba to za bardzo śmierdzi wirusem...

Opublikowano

Moje propozycje:

Przeglądarka

Komunikator

Program do sterowania routerem z poziomu pulpitu

Co do wyżej to tak: 1.Może być 2.Także nawet nawet 3.Mam konto ale nawet gdybym sam napisał taki program wole logować się z przeglądarki :D 4.Nie mam pojęcia,nie miałem do czynienia z tym tematem

5.Także nie miałem do czynienia z tym tematem i nie mam pomysłu na to. 6.Racja śmierdzi wirusem podchodzi pod "hacking"

Weteran
Opublikowano

Manager facebook np. odpowiadanie na zaczepki, klikanie lubie to, dodawanie znajomych itp.

Na youtube klikanie lubie to, subskrybuj, logowanie na wiele kont w celu zdobywania reputacji, ucenianie komentarzy itp.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Przeglądarka www to dośc wysoki poziom chyba że Pisząc przeglądarka masz na myśli "_IECreateEmbedded"? Może niech Wojtek coś wybierze bo tak to długo możemy wybierać.

Hmmm. Może coś na Excelu?,,Oczyszczacz dysku.

Opublikowano
Opublikowano

Ja jednak jako temat, nadal proponuję demka.

Tematy 1,2,3,5 odpadają, bo nie każdy zajmuje się programowaniem sieciowym. Ale to na razie tylko moje zdanie.

4. No właśnie, mało kto wie o co w tym chodzi.

5. Za trudne

PS. dopisz mnie jako chętnego ;p

Opublikowano

Programowanie sieciowe nie jest trudne .Raptem 5 funkcji TCP na krzyż i działa :)

Skoro nie każdy zna to może właśnie czas poznać?:P

Mamy już pięć chętnych osób , jestem dumny :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...